Wednesday, September 20, 2006

Maraton montan in Piatra Craiului

Inca nu a venit iarna, asa ca, mai putem bate cararile montane cu bicla sau, de ce nu, pe jos.

Iar daca vrem si competitie, pe 7 octombrie este momentul: in Piatra Craiului avem primul maraton montan de la noi din tara.

Foto 1 - Spre Saua Funduri

Nu stiu daca este inspirat dupa modelul francez, `les marathon de la grande traversee des alpes` sau poate dupa cel al lui Stefan Chiulea care anul trecut facea inconjurul Pietrei Craiului in fuga, cert este ca anul acesta avem si noi maraton montan.

Organizatori sunt Asociatia Sport si Natura Piatra Craiului si autoritatile din Zarnesti. Iar participanti, oricine va dori sa-si incerce rezistenta, de la 18 la peste 40 de ani. Vor fi probe individuale masculin si feminin, pentru fiecare categorie de varsta.

Foto 2 - Piatra Craiului, Braul de Mijloc

Inscrierile se vor face atat vineri seara, cat si sambata dimineata, iar taxa de inscreire este de 35 de lei. Biroul de concurs se va tine in Sala de sport a scolii generale nr. 5 din Zarnesti.

Startul competitiei se va da sambata dimineata la ora 9, in centrul Zarnestiului.

Concurentii vor trebui sa alerge pana in seara, pe traseul:

Zarnesti Centru, Cabana Gura Riului, Fantana lui Botorog, Satul Magura, Casa Folea (Pestera), La Table, Poiana Lespezi, saua Funduri (Creasta), apoi pe poteca Valea Urzicii, Ceardacul Stanciului, Marele Grohotis, Umerii Pietrei Craiului, Refugiul Spirlea, Cabana Plaiul Foii, Valea Ursilor, Refugiul Diana, Coltul Chiliei, Zarnesti Centru.


Foto 3 - Spre Prapastiile Zarnestilor

Informatii suplimentare, se pot obtine la Asociatia Sport si Natura Piatra Craiului, telefon 0722553121, e-mail: pc_marathon@yahoo.com.

Text si imagini de: Carmen Pitulan

No comments: