Monday, September 18, 2006

Concurs de sporturi extreme urbane de Ziua Mondiala a Pacii

Sambata si duminica, 23-24 septembrie 2006, vor avea loc pe Stadionul Lia Manoliu din capitala, o serie de competitii sportive sub denumirea `Pace prin Sport`.

`Pace prin Sport` este un eveniment sportiv prin care se aniverseaza Ziua Mondiala a Pacii.

S-a ales sportul ca mod de aniversare a pacii, pentru ca este o activitate non-violenta care promoveaza valori precum competitivitate, respect, spirit de echipa, depasirea limitelor, canalizarea energiei catre un scop non violent.

Organizatorii doresc sa promoveze sportul in randul tinerilor ca modalitate de petrecere a timpului liber. In mod special, ei doresc sa promoveze sporturi si activitati mai putin mediatizate decat fotbalul, sporturi axate pe ideea de spirit de echipa.

Evenimentul va avea loc la Centrul de pregatire al Complexul Sportiv Lia Manoliu, locatia urmand a fi impartita in trei Arene pentru o mai buna segmentare a activitatilor: Arena Copilariei, Arena Olimpica, Arena Urbana.

Arena Copilariei va fi creata special pentru copii pana in 12 ani. Parintii vor putea sa isi trimita copii la joaca in playground-urile special amenajate sau in labirinturile gonflabile. Copii pot lua parte si la jocuri clasice precum de-a v-ati ascunselea, leapsa, sotron sau pot asculta povesti la sesiunea de storytelling.

Arena Sporturilor Olimpice va gazdui prin amabilitatea Federatiilor Nationale urmatoarele sporturi: tenis de camp, tenis de masa, tenis de picior, volei, badminton, hockey pe iarba, ciclism, fotbal, dans sportiv. Meciurile demonstrative realizate de profesionisti vor alterna cu competitii ad-hoc cu echipe formate din amatori.

Arena Sporturilor Urbane e dedicata in principal sporturilor extreme care pot fi practicate in oras - BMX, rolling, skating, dar va pune la dispozitia participantilor un panou de catarat, streetball si concurs de slam-dunk-uri.

Autor: Carmen Pitulan

No comments: