Wednesday, November 1, 2006

Red Bull X-Alps 2007

E dur. E pentru cei puterni si foarte bine antrenati. E Red Bull X-Alps Raid. Traversarea Alpilor, de la est la vest, pe jos sau cu parapanta, in contra-timp. Multi se inscriu in cursa, insa numai cei puternici ajung la final.

Maratonul de aventure race si parapanta, Red Bull X-Alps, aduna, o data la doi ani, atleti din toata lumea, intr-un tur de forta, rezistenta si tact.

Organizatorii au anuntat deja data la care va lua startul editia de anul viitor a Red Bull X-Alps: 23 iulie 2007.

Competitia va fi stransa, pentru ca se vor alinia la start cei mai buni si mai experimentati atleti din intreaga lume, iar castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare totala de 17 000 de euro.

Red Bull X-Alps se va desfasura pe o ruta ce traverseaza Alpii de la est la vest, incepand din Hallstatt (Austria). De acolo, participantii vor avea de urcat si traversat pe jos, ghetarul Dachstein, iar apoi vor traversa peretii verticali si cornisele de pe partea sudica a ghetarului, cu parapantele.

Traseu Red Bull X-Alps 2007

Competitorii isi vor alege singuri trasele, insa vor avea de trecut 5 puncte de control fixe, in Dachstein, Marmolada (Italia), Eiger (Elvetia), Mont Blanc (Franta) si Mont Gros (Franta). Atletul care care va atinge primul linia de sosire din Monaco, va fi castigatorul competitiei.

Vor fi acceptati numai participantii cu licenta de zbor pentru parapanta. Atat atletii, cat si asistentii lor, trebuie sa fie experimentati in alpinism si parapantism, pentru a fi acceptati in cursa.

Participantii se pot inscrie ca echipa de doi membrii - un asistent si un atlet.

Incepand cu 1 noiembrie 2006, doritorii se pot inscrie la competitie pe site-ul x-alps, completand formularul de la pagina: http://www.redbullxalps.com/xalps07/index.html.

Campania de inscriere si selectie a participantilor se va incheia la sfarsitul lunii ianuarie 2007.

Sunt acceptate maxim 30 de echipe participante.

Autor: Carmen Pitulan

No comments: