Wednesday, April 18, 2007

Trei zile de zbor cu parapanta si distractie la Cupa Priopcea 2007

muntii macinDupa cum anuntam mai devreme, sambata aceasta are loc deschiderea oficiala a sezonului de parasutism si, odata cu el, si a celui de parapanta sau alte sporturi aeriene ori nautice.

Aceasta, oficial. Pentru ca neoficial, de zburat, am zburat, spre exemplu, imediat ce vremea a dat semne bune de incalzire si curentii de aer s-au mai imblanzit.
Multi dintre noi au apucat deja sa se dezmorteasca in Parang si nu numai si sa-si testeze aripile inghesuite in debara peste iarna.
Asa incat, e timpul pentru treburi mai serioase, cum ar fi Cupa Priopcea. Pentru ca in weekendul care vine, la Priopcea, in Dobrogea, se tine traditionalul concurs de parapanta.
Timp de 3 zile, de vineri pana duminica, la poalele Macinului, se vor intrece in indemanare, parapantisti din toata tara, la Cupa Priopcea 2007.

Organizatorii, au decis ca anul acesta sa se tina doua probe in cadrul Cupei Priopcea, pentru cei cu GPS si pentru cei fara GPS.
In cadrul probei de distanta libera cu GPS, se va urmari spargerea barierei de 50 km.
Proba fara GPS va fi o proba de durata, de zbor dinamic si termodinamic.

Organizatorii vor incerca sa va indulceasca sederea, in toata aceasta perioada, cu bere si ciorba de peste, cantari de kitari si kef maxim.

Tabara de corturi va fi la baza muntilor Macin, intre satul Cerna si comuna Greci. Desi organizatorii promit distractie mare, stropita cu bere si specialitati pescaresti de mancare, participantii sunt rugati sa vina si cu provizii proprii de apa, alimente si…bere, pentru ca totul sa iasa perfect.

Autor foto: Ioana Carmen Pitulan

No comments: