Thursday, October 5, 2006

Cursuri gratuite de parasutism la Aeroclubul Roman

Daca ai intre 16 si 21 de ani, te poti inscrie gratuit la cursurile de parasutism organizate de aerocluburile teritoriale ale Aeroclubului Roman. Aeroclubul are subunitati in marile orase din Romania: Arad, Oradea, Iasi, Brasov, Cluj, Satu-Mare, Ploiesti, Suceava, Tirgu-Mures, Craiova, Baia Mare, Deva, Sibiu si Pitesti.


Inscrierile se fac in luna ianuarie a fiecarui an, iar in aprilie, pe baza cursurilor teoretice si practice, se dau examenele. La inscriere, se dau o serie de probe de rezistenta (1.000 m baieti, 800 m fete), viteza pe 100 m, tractiuni la bara, flotari si saritura de pe loc.

Pentru cei peste 22 de ani, se percepe o taxa de 17 euro pentru fiecare lansare de la 1.000 de m.

La finalul cursurilor, pentru obtinerea licentei de zbor, cursantii trebuie sa aiba la activ 25 de lansari din avion, 10 automate (cu cordonul legat de cadrul central al avionului) si 15 la liber (deschiderea proprie a parasutei).

Odata ce ai obtinut licenta de zbor, poti sari mai departe la orice aeroclub particular.

Intrucat Aeroclubul Roman apartine Ministerului Transporturilor, ca institutie de stat, are dotari destul de modeste fata de cluburile particulare. Numarul mare de cursanti face ca cele 53 de parasute de calitate superioara si avioanele AN2, sa fe insuficiente.

Daca vrei sa-ti ieri propriul echipament, iata de ce ai nevoie: o parasuta de nivel mediu care costa aproximativ 3.000 de euro, costum - 200 de euro, casca - 600 de euro, altimetru - 150 de euro, manusi - 50 de euro.

Destul de costisitor, daca mai adaugi si inchirierea unui avion si combustibilul necesar pentru a te ridica la o anumita inaltime.

Daca vrei sa sari numai o data, fara sa iti iei si brevet de pilotaj, poti sari in tandem (legat de un instructor), pentru suma de 120E tandemul + 30E filmarea.

Unde ma inscriu?

Te poti inscrie la una din subunitatile Aeroclubului Roman din marile orase din Romania: Bucuresti, Arad, Oradea, Iasi, Brasov, Cluj, Satu-Mare, Ploiesti, Suceava, Tirgu-Mures, Craiova, Baia Mare, Deva, Sibiu si Pitesti.

Aeroclubul Roman

Cursurile teoretice de planorism si parasutism se fac in luna ianuarie, februarie si martie, urmate de probe practice.

- zboruri cu planoare si aeronave moderne;

- initiere gratuita pentru tineri 16-21 ani;

Contact: Bd. Lascar Catargiu nr. 54, sector 1 , Tel. 312.36.19; Fax 312.36.19;

www.airclub.rdsnet.ro; airclub@airclub.rdsnet.ro
Orar: L-J: 8-16:30; V: 8-14

Aeroclubul teritorial `Aurel Vlaicu` Bucuresti

Organizeaza cursuri de initiere pentru zbor cu motor, planor si parasutism.

Contact: Soseaua Alexandriei nr.16, Aerodrom `Aurel Vlaicu` , Tel.Fax 423.03.63;

Aeroclubul `Aurel Vlaicu` functioneaza pe aerodromul Clinceni, la kilometrul 16, pe soseaua Bucuresti - Alexandria, doi kilometri pe drumul lateral dreapta, inainte de comuna Cornetu.

Inscrierile se fac la sediul central al Aeroclubului Romaniei, in str. Lascar Catargiu nr. 52.
www.clinceni.as.ro
Orar: Mi-D: 7-15

Pentru inscriere la cursurile de parasutism, ai nevoie de urmatoarele acte:

- cerere de inscriere;

- cerere legitimare;

- copie buletin;

- fisa de examinare medicala tip AR (numai la medici de specialitate) - aceasta se poate face la Institutul Medical Aerospatial, in cadrul Spitalului Militar;

- consimtamant legalizat(pt pers sub 18 ani);

- copie chitanta(taxa legitimare);

- 4 fotografii 3/4.

Cu toate acestea te vei prezenta in prima zi de curs.

Taxa de legitimare (echivalentul a 10euro) trebuie platita inainte.


Autor: Carmen Pitulan


2 comments:

Isabellabrazkv said...

"Aeroclubul are subunitati in marile orase din Romania: Arad, Oradea, Iasi, Brasov, Cluj, Satu-Mare, Ploiesti, Suceava, Tirgu-Mures, Craiova, Baia Mare, Deva, Sibiu si Pitesti". Are si in Bucuresti!!!
Si e gratuit pana la 22 de ani inclusiv, deci platesti de la 23 de ani in colo. A fost asa dintotdeauna! Mai infomeaza te!

Bianca said...

Buna , as avea o intrebare .unde pot sa merg sa ma interesez daca sunt din satu mare ? ms O zi buna!