Thursday, August 2, 2007

Toma Coconea pe locul 4 la Red Bull X-Alps 2007


Parapantistul roman Toma Coconea din Petrosani, se clasa la finalul zilei de ieri, pe locul 4 in cursa - maraton Red Bull X-Alps 2007. Coconea isi disputa un loc de pe podium cu cei 3 sportivi din echipa Elvetiei, care, spre deosebire de roman, au avantajul ca sunt la ei acasa.

Toma Coconea, aflat la a3a participare la acest maraton (a mai participat si in 2003 si 2005), este asistat in acest an de un alt parapantist roman, Razvan Levarda.

In acest moment, concurentii de la Red Bull X-Alps au trecut de valea Rhonului si se apropie de zona varfului Mont Blanc.

Coconea a parcurs pana in acest moment 927 de km din care, 225 km in zbor cu parapanta, iar restul de 702 km parcurgandu-i in stil hiking (mers alpin).

Maratonul de aventure race si parapanta, Red Bull X-Alps, aduna, o data la doi ani, atleti din toata lumea, intr-un tur de forta, rezistenta si tact.

Competitia este stransa, pentru ca s-au aliniat la start cei mai buni si mai experimentati atleti din intreaga lume, cu atat mai mult cu cat castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare totala de 17 000 de euro.

Red Bull X-Alps se desfasoara pe o ruta ce traverseaza Alpii de la Est la Vest, incepand din Hallstatt (Austria) si terminand la Monaco. Pana acum, participantii au urcat si traversat pe jos, ghetarul Dachstein, iar apoi au traversat peretii verticali si cornisele de pe partea sudica a ghetarului, cu parapantele. In acest moment, majoritatea au trecut de punctul de control de la Eiger si se apropie de cel de la Mont Blanc.

Competitorii isi aleg singuri traseele, insa vor avea de trecut 5 puncte de control fixe, in Dachstein, Marmolada (Italia), Eiger (Elvetia), Mont Blanc (Franta) si Mont Gros (Franta). Atletul care care va atinge primul linia de sosire din Monaco, va fi castigatorul competitiei.

No comments: